Kansalaisten luottamusta mediaan vuodesta toiseen monen mielestä rapauttava Yle joutuu nyt edes kevyelle säästökuurille, kun Ylen toimintaa tarkastellut työryhmä sopi 66 miljoonan euron säästöistä.
LUE LISÄÄ: Yleltä leikataan vain 66 miljoonalla eurolla.
Moni toivoi huomattavasti suurempia leikkauksia verorahoilla pyörivään mediataloon, joka monen mielestä toimii vihervasemmiston äänitorvena.
Noin 340 000 euroa vuodessa ansaitseva Ylen toimitusjohtaja Merja Yli-Anttila vihjasi haastattelussa, että Yle voisi saada säästöjä aikaiseksi esimerkiksi lopettamalla MM-hiihtojen lähettämisen.
Mitä tämä kertoo yhtiön arvoista, että säästöjä lähdetään väläyttelemään niistä ohjelmista, jotka ovat suomalaisille TV-katsojille kaikista tärkeimpiä?
Moni veroja maksava kansalainen on sitä mieltä, että säästöjä pitäisi sen sijaan aluksi lähteä hakemaan turhien ja ylipalkkaisten johtajien ja päälliköiden pois potkimisella.
Sairaita palkkoja veronmaksajien piikkiin
Yli-Anttila ja korruptiosyytösten keskellä viime viikkoina ryvettynyt Riikka Räisänen nostavat Ylestä yhteensä noin puolen miljoonan euron edestä veronmaksajien rahoja vuodessa.
Korruptiosyytöksiä ei ole myöskään ainakaan vähentänyt se, että myös Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo hehkutti Pariisin häämatkaansa – jonka maksoi veronmaksajat.
LUE LISÄÄ: Kokoomuspoliitikko häämatkalla Ylen piikkiin.
Ylessä johtajana toimiva Räisänen tienaa vuodessa noin 150 000 euroa – vertailun vuoksi mainittakoon, että Suomen presidentti tienaa 160 000 euroa.
Yle on ollut kriisissä koko kesän kaiken maailman DEI-koulutusten ja valehtelun vuoksi. Monen mielestä Yle lisäksi syrjii kantasuomalaisia ja toimii vihervasemmiston propagandakoneistona.
Yle on hiljattain kertonut tuottavansa verorahoilla seuraavaa: